Köszöntés

Hitoktatás 2015

eletrevalo1 „Bölccsé teszlek,
és megtanítalak,
melyik úton kell járnod.
Tanácsot adok,
rajtad lesz a szemem.”
(32. zsoltár 8. vers)
eletrevalo2

 

Kedves Szülők!


2015. szeptember 1-jétől folytatódik az általános iskola 1., 2. és 3. illetve az 5., 6. és 7. évfolyamán a hit- és erkölcstan oktatás bevezetése. Ennek köszönhetően az állami fenntartású általános iskolák 1.,2.,3.,5.,6. és 7. évfolyamán tanuló gyermekek választhatják a Baptista Hittant (Bibliaismeretet) az erkölcstan helyett.


Miért jó, ha a Baptista Hittan (Bibliaismeret) órát választjuk a gyerek számára?
Az alapműveltség és az egyetemes kultúra része a Biblia ismerete. A bibliaismeret órákon, a Szentírás történetei alapján kerülnek elő olyan fontos témák és kérdések, amelyek feldolgozása később segíteni fogja gyermekét az egészséges önismeret és énkép kialakításában, s eligazodni az élet fontos kérdéseiben. Így, egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és bibliai történetekről, valamint a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek. A Baptista Hittan (Bibliaismeret) kifejezetten a Biblia igazságainak megismertetését tűzte ki célul, és nem felekezeti hitelvek megtanítását. Ezért ajánljuk mindenkinek, aki szeretné, ha gyermeke felekezeti hovatartozástól függetlenül minél jobban megismerhetné Isten üzenetét a Biblián keresztül. Korszerű, színes bibliaismeret tankönyvcsaládunk az Életrevaló sorozat, minden gyermek számára életkorának megfelelő segítséget biztosít ehhez.


Mi a teendő, ha a Baptista Hittan (Bibliaismeret) oktatását választják?
Az elsősök beiratkozásakor – legkésőbb április 30-ig - a szülő nyilatkozhat arról, hogy a Baptista hittant választja gyermeke számára.
Az ötödikes gyermekek szüleinek május 20-ig kell nyilatkozniuk az iskolában erről. Azok a másodikos, harmadikos vagy hatodikos, hetedikes gyermekek, akik szeptembertől a Baptista Hittant (Bibliaismeretet) szeretnék inkább választani szintén május 20-ig kell, hogy ezt az iskolaigazgatójánál jelezzék.


Ki tanítja a Baptista Hittan (Bibliaismeret) tantárgyat?

 

Andi Martonné Balga Andreának hívnak.

Szigetmonostoron élek, 4 gyermekem van.

Teológus, szociális munkás végzettséggel rendelkezem, helyben dolgozom szociális szférában.

17 éve foglalkozom gyermekek hitoktatásával. Célom, hogy megismerkedjenek a bibliai történetekkel, és magukévá tegyék azok erkölcsi igazságát. Mindezt vidám hangulatban, játékos formában kívánom elérni.Tel: 20-886-2248

 

TündiZsolt Tündének hívnak.

16 évesen ismertem meg Jézust, mint megváltómat. A gimnáziumot követően a Baptista Teológiai Akadémián 2007-ben végeztem, ahol Teológia szakon szociális- és missziói munkás képzésben részesültem. Jelenleg 4 gyermekes családanyaként gyeden vagyok, és a Pócsmegyeri Baptista Gyülekezetbe járok, ahol férjemmel a gondnoki szolgálatot látjuk el. 19 éves korom óta foglalkozom gyermekek hitoktatásával, szolgáltam tini ifjúsági vezetőként, jelenleg pedig vasárnaponként tanítom társaimmal együtt gyermekeinket a Biblia igazságaira. Hitoktatásban a célom, hogy a gyermekek kreatív, játékos eszközökkel és az éneklés örömével fedezhessék fel a Biblia történeteit és ismerjék meg hitvilágát, a benne rejlő isteni szeretetet.  Tel: 20-770-5492

 

 

 

bibliaismeret plakát

 

 

Elérhetőség

Cím: 2017, Pócsmegyer Ady Endre utca 5.

Telefon: 06 20-886-1927

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rév menetrend

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Nyomtatás

Hangos biblia

Hitoktatás

Köszöntés

Események

Napi Igevers